Treći koncert  60. Glazbenih večeri u sv. Donatu rezerviran je Splitske virtuoze koji će svojim nastupom u srijedu u crkvi sv. Donata spojiti Zadar i Split! Suppèa, Pavla Dešpalja i izvođača svjetskih karijera.

Osnivač i umjetnički ravnatelj Splitskih virtuoza austrijsko-hrvatski je violist i dirigent Wladimir Kossjanenko. Program je, pak, naslovljen po osnivaču Večeri Pavlu Dešpalju, u čijem će Koncertu za violončelo kao solistica nastupiti Kajana Pačko. Diplomirala je violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Valtera Dešpalja.a školovanje nastavlja u Berlinu te na salzburškom Mozarteumu. Nastupila je na najvažnijim pozornicama Europe, poput Berlinske filharmonije i Konzerthausa. Dobitnica je brojnih prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima. Od 2015. podučava na Visokoj školi za glazbu i dramu u Leipzigu.
Pored toga, na programu nas očekuje Gudački kvartet u f-molu, op. 95 slavljenika Ludwiga van Beethovena i Suita za gudački orkestar Gustava Holsta, engleskog skladatelja 20. stoljeća, inspirirana folklornim motivima.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna prodaju se na info pultu Kneževe palače svakim danom od 11 do 13 i 19 do 21 sat, kao i putem internet