Mali arsenal je zatvoren i tako će po svemu sudeći ostati u četvrtoj sezoni od kada je to zdanje povijesne baštine obnovljenom u sklopu EU projekta HERA.

Već je bio zatvaran zbog vlage, a posljedice prodora vode sa stražnjeg spoja bile su vidljive i krajem prošle godine. Mali arsenal s kojim službeno brine Narodni muzej, zatvoren je krajem prošle zime zbog sanacije.

Nju je, doznajemo od resornog pročelnika Lovre Jurišića, besplatno izveo Credo ing. Ta je zadarska građevinska firma bila angažirana i na obnovi građevine koje vjerojatno datira iz 15. stoljeća kao dio Mletečkog kaštela.

Oni su ostrugali slojeve žbuke koja se ljuštila iz svoda na kojem su se nataložili povijesni slojevi. I zidovi su dodatno tretirani s fugama, dodao je Jurišić koji je prije mjesec dana naručio servis projektora, oštećenog od prašine koja je padala prije sanacije. Bez njega nema prezentacije, a niti sadržaja u tom malom objektu povijesne baštine Zadra. Pročelnik Jurišić očekuje i da im proizvođač opreme besplatno je servisira.