U sklopu 60.  Glazbenih večeri u Sv. Donatu priređuje se retrospektiva fotografija iz bogate festivalske povijesti.

Na crkvi sv. Donata, Gradskoj vijećnici, Gradskoj straži i Providurovoj palači izvješene su četiri zastave s portretima Pavla i Valtera Dešpalja iz 1961. godine, kao i Vladimira Ruždjaka iz 1964. - u objektivu fotografa Ante Brkana - te Ive Pogorelića, kojeg je 1976. na Večerima snimio Abdulah Seferović.

U koncertnim prostorima bit će izložen prvi festivalski plakat pok. Ive Bavčevića iz 1961. godine, kao i izbor fotografija autora koji su obilježili kako povijest Večeri, tako zadarske fotografije: šezdesete godine prošloga stoljeća zabilježio je Ante Brkan (fotografijama prvog koncerta Zadarskog komornog orkestra i Maje Dešpalj), sedamdesete Abdulah Seferović (koji je snimio Early Consort of London), osamdesete Zvonko Kucelin (slikom pijanista Vladimira Ovchinikova), devedesete Željko Karavida, ujedno i trenutni službeni fotograf Večeri, koji je 1990. snimio Anđelka Klobučara za orguljama u crkvi sv. Mihovila.

Razdoblje 21. stoljeća prezentirano je kroz objektiv Vladimira Ivanova, s portretima Ivana Repušića i ansambla Dialogos.

Projekt su ostvarili Koncertni ured Zadar i Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar.