Olipski ljetni festival, jedinstvena manifestacija umjetnosti koja objedinjuje zadarske pučinske otoke, bit će održana petu godinu za radom.

Otvorenje ovogodišnjeg izdanje festivala pripalo je 13. srpnja vrhunskom Hrvatskom gitarističkom kvartet u kojeg čine Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić. Oni će održati na otvorenom koncert na Olibu koji će, kao i nedavno u Zadru, nesumnjivo biti jedinstveni glazbeni događaj. 

 - Unatoč teškim okolnostima u kojima se zatekla cijela naša planeta uz nešto više zalaganja i promišljanja uspjeli smo sastaviti program za naš festival. Koncept nam je naravno usklađen s restriktivnim vremenom u kojem živimo i sukladan epidemiološkim mjerama koje nalaže trenutak. Unatoč svemu na Olibu očekujemo prvorazdne hrvatske pa i svjetske ljude u sferi izvedbenih umjetnosti, najavio je na festivalskom facebooku, Ljubomir Začević, alfa i omega festivala.

Početkom kolovoza gostovat će Moj Slučaj, kojeg će Boris Svrtan izvoditi na Olibu, Istu i Silbi 4., 8., i 9. kolovoza.

Festival je posvećen dramskim umjetnicima Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib. Ta udruga uz Kazališnu družinu Bastien, organizirat će mali jubilarni festival uz sve epidemiološke mjere.