U utorak 7. srpnja 21:30 sati u lapidariju Narodnog muzeja ne propustite dvije plesne predstave Zadarskog plesnog ansambla, "Portret: "Zlatan Jakšić", hommage pjesniku i profesoru Zlatanu Jakšiću u koreografiji Sanje Petrovski i "Gozd" / koreografija: Matea Bilosnić. Ovo je prva predstava Zadarskog plesnog ansambla u kojoj se Matea Bilosnić predstavlja kao idejni začetnik koncepta predstave, koreograf i dio tima autora glazbe. Predstava je inspirirana slikovnim povijesnim zapisima vezanih uz rituale životnih ciklusa interpretiranih na plesni način u prvom dijelu predstave, da bi u drugom dijelu, podržavajući zajedništvo i empatiju, imaginarna plesna tijela na sceni stvarala nove, osobne i suvremene rituale.

- Zadarski plesni ansambl godinama sudjeluje u programu Zadarskog kazališnog ljeta. Na taj način Zadarsko kazališno ljeto i HNK Zadar potiče i podržava razvoj i profesionalizaciju plesne scene u Zadru. Izuzetno nam je zadovoljstvo predstaviti se festivalskoj publici i prezentirati nove radove u izvedbi sjajnih plesača Zadarskog plesnog ansambla, kazala je Sanja Petrovski.

Ulaznice za sve programe su od 15. lipnja u prodaji na sustavu Croatia Tickets. Cijena ulaznice za predstavu "Pazi što govoriš" i za plesne predstave Zadarskog plesnog ansambla iznose 50 kuna. Kupnjom ulaznice za programe 26. Zadarskog kazališnog ljeta ostvarujete pravo na 50% popusta na ulaznicu u Muzeju antičkog stakla i 20% popusta na suvenire iz ponude muzeja.