U regionalnom časopisu za umjetnost i kulturu Libartes koji izlazi u Srbiji objavljene su crtice zadarske autorice Ive Pejković iz njezine knjige "Vošta do Tokija". "Vošta do Tokija" zasigurno je jedan od intrigantnijih naslova objavljenih u Zadru 2019. godine, u nakladi udruge ZaPis, svakako je zanimljivo spomenuti da se ovaj broj naziva "Borbeni Libartes".

Zbirka crtica novinarke Ive Pejković, svojevrsni je kolaž urbanih motiva, te se bavi transformacijom autorice kroz prizmu transformacije dalmatinskog grada u raljama masovnog turizma.

Crtice su ušle u elektronski časopis Astronaut.ba, potom u konkurenciju za nagradu "Kritična masa", #kvartovska ušla je i u regionalni književni časopis Polja, dok je #mediteransku objavio na književni portal "Književnost uživo".

"Voštu do Tokija" potražite na ovom linku, gdje možete naći i niz "poetskih razglednica" iz Zadra, fotografije na kojima se nalaze djelići iz zbirke i brojna foto-zapažanja autorice koja u ovom kvartu pronalazi svakodnevnu inspiraciju.