26. Zadarsko kazališno ljeto počinje ovog četvrtka, 2. srpnja u HNK Zadar s predstavom KABANICA Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u koprodukciji Drame plus i HNK Zadar. Režiju potpisuje Vinko Radovčić, a u predstavi igraju igraju Lovro Ivanković, Deni Sanković, Luka Barešić, Domagoj Nižić, Matino Antunović i Toma Medvešek. Početak predstave je u 21:30 sati.


View on YouTube

Predstava je doživjela veliki uspjeh te je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2019. za najbolju predstavu u cjelini. "Kabanica" je do sada imala 10 izvedbi uz odlične reakcije publike i medija.

Ulaznice su od 15. lipnja u prodaji na sustavu Croatia Tickets te od danas, 29. lipnja na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati. Cijena ulaznice iznosi 60 kuna.

Dramska predstava KABANICA je glasan protest protiv ugnjetavanja malog čovjeka, protiv socijalne nejednakosti i nepravde. U tematskoj osnovi to je predstava o ukazivanju na suprotnost, s jedne strane okrutnosti i birokratske zatupljenosti ličnosti s viših položaja, a s druge strane jadne sudbine nižih društvenih slojeva. Suprotnost tih dviju strana prikazat ćemo kroz suprostavljanje jednog Akakija Akakijeviča i jedne samouvjerene i napuhane "visoke ličnosti", kojoj se sam Gogolj narugao smještajući je na vrlo nisku inteligencijsku razinu.

Kupnjom ulaznice za programe 26. Zadarskog kazališnog ljeta ostvarujete pravo na 50% popusta na ulaznicu u Muzeju antičkog stakla i 20% popusta na suvenire iz ponude muzeja.