Vezano uz članak: http://www.057info.hr/kultura/2020-06-04/zasto-strategija-razvoja-kulture-2019-2026-godine-jos-nije-ugledala-svjetlo-dana, u kojem navodite kako je financiranje razlog zbog čega Strategija još nije uvrštena kao točka za raspravu na Gradskom vijeću, proslijeđeno je  reagiranje/demantij UO za kulturu i sport bez potpisa pročelnice Dine Bušić.

Prenosimo ga u cijelosti:

Iznos za Plan / Strategiju je bio predviđen u 2019. - posao je od strane Instituta završen u roku i dodatnih troškova nema i neće biti.

Nakon što je Institut završio svoj dio posla, dokument je prošao još nekoliko čitanja nadzornog odbora kojeg čine ugledni hrvatski i zadarski djelatnici s područja kulture, a to su: Ivan Repušić, Nikola Bašić, Miljenko Domijan, Josip Zanki i Srećko Šestan, a za što je bilo također potrebno određeno vrijeme.

Dokument je bio gotov u veljači 2020., dakle nakon godine dana kako je najavljivala pročelnica Bušić, no trenutno je na čekanju je zbog COVID - 19 jer tako opsežan dokument nismo imali namjeru staviti na elektronsku sjednicu gradskog vijeća, navodi se u reagiranju. I opet je korona za sve kriva.