Danas (20. svibnja) od 18 do 19 sati održat će se online Cirkuska radionica za djecu 5+ u vodstvu Nikoline Majdak iz Umjetničke organizacije CIRK POZOR.

Radionica je osmišljena kao serija igri koje uključuju i neke cirkuske vještine i tehnike, ali i neke osnovne principe kretanja tijelaiu prostoru kroz koje se sudionici potiču koristiti svoje tijelo, glas, svoju maštu, ideje i impulse na način koji može voditi nekom stvaralaštvu ili ostati na lijepoj i inspirativnoj razini istraživanja i uživanja u igri, ali svakako teži obogaćivanju mašte i otvaranju novim idejama.

Svakodnevni predmeti iz kućanstva koristit će se u im nove namjene, a predmete, tj objekte tretirat će se kao ravnopravne partnere u stvaranju (osobito u situaciji kad nam je otežan pristup zajedničkoj igri u istom prostoru i sa živim "partnerima" - drugom djecom).

Ako je moguće, za radionicu je potrebno pripremiti jednu stolicu, nekoliko pari čarapa (koje se mogu smotati u "lopticu"), jednu jabuku, manji jastuk, neko pokrivalo za glavu (šešir, kapu sa šiltom ili slično), par listova papira te obući udobnu odjeću za kretanje.

Grafički dizajn potpisuje Matea Milin, a projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije od strane Agencije za mobilnost i programe EU u sklopu projekata solidarnosti