rvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) najavilo je za 28. svibnja otvorenje izložbe "Razlomljeni film" Sandre Sterle u Galeriji Bačva Doma HDLU u Zagrebu, koje će se u skladu s mjerama predostrožnosti održati na otvorenom, ispred glavnog ulaza.

Sterle se predstavlja s istovremeno suptilnim, ali i invazivnim projektom, radi s osobnim arhivom, istovremeno ga dovodeći u pitanje, naglašavajući ljepotu post-dokumentacije gdje se činjenice i fikcija miješaju, navodi se u predgovoru izložbi.

Sandra Sterle rođena je u Zadru 1965. godine.  Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i nastavila studij na Odsjeku za film i video pri Kunstakademie u Dusseldorfu. Od 1991. do 2001. živi i radi u Amsterdamu gdje aktivno participira na umjetničkoj sceni. Profesorica je na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Bavi se filmom, instalacijama, intervencijama, fotografijom i performansom, a radovi su joj bili izloženi i izvedeni u različitim kontekstima, u nizu važnih izložbenih prostora.

Izložba ostaje otvorena do 14. lipnja. Moći će se razgledati uz posebne mjere - na ulazu se obavezno moraju dezinficirati ruke, broj posjetitelja će se kontrolirati, nužno je održavati razmak od dva metra, dodirivanje eksponata nije dozvoljeno i radit će se pojačano dezinficiranje frekventnih površina.