Iz Gradske knjižnice Zadar poslali su važnu obavijest za korisnike o ponovnom početku obračunavanja zakasnine. Razdoblje bez obračunavanja zakasnine započeto 17. ožujka završava s današnjim danom (15. svibnja), od kada se zakasnina ponovno obračunava. Zakasnina za građu koja je nastala do 16. ožujka i nakon 15. svibnja ostaje i obračunava se prema cjeniku Knjižnice. Također, nije moguća obnova zaduženja građe kojoj je rok posudbe istekao u vremenu kada Knjižnica nije bila otvorena za korisnike (17. ožujka do 27. travnja).

Sva građa nakon razduženja stavlja se u izolaciju na 72 sata i u tom periodu nije dostupna. Korisnicima bibliobusa zakasnina se ne obračunava do ponovnog početka rada. O datumu početka rada korisnici bibliobusa bit će na vrijeme obaviješteni.

Cjelodnevno (privremeno) radno vrijeme isto je kao proteklog tjedna: 

Središnja knjižnica (ul. S. Radića 11b) radnim danom bit će otvorena od 8 do 13 i od 14:30 do 19:30 sati te subotom od 8 do 13 sati. Radno vrijeme Ogranaka "Aleksandar Stipčević" - Arbanasi i Bili brig je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 13 sati te utorkom i četvrtkom od 14:30 do 19 sati.

Bibliobusi ne voze. Ogranci Crno i Ploča, knjižnični stacionari Silba i Olib, kao i knjižnična stanica Bokanjac i dalje nisu otvoreni.

Rad Knjižnice organiziran je prema preporukama epidemiologa:

- moguće je samo posuditi knjižničnu građu (čitaonice, igraonica i ostale usluge trenutno nisu dostupne)
- ulaz u Središnju knjižnicu ograničen je na 4 osobe u jednom trenutku, a ulaz u ogranke na jednu osobu
- potrebno je pridržavati se propisanih higijenskih mjera i mjera socijalnog distanciranja
- preporučuje se korištenje beskontaktnih kartica prilikom naplate usluga u Knjižnici
- preporučuje se korištenje elektroničke verzije iskaznice Knjižnice putem aplikacije Stocard koja se može preuzeti besplatno

- Kako bi usluga bila brža i sigurnija, molimo korisnike da dođu s pripremljenim popisom građe koju žele posuditi. Za složenije informacijske upite (literatura za seminarski rad i sl.) molimo poslati zahtjev za posudbu građe na mail: [email protected] Tražena građa će se pripremiti i u dogovoreno vrijeme preuzeti.