Zadranin Lovro Jurišića, pobjednik je virtualnog filmsko-književnoga kviza u Noći knjige 2020. u Gradska knjižnice Marko Marulić u Splitu.

Na virtualnom kvizu filmsko-književne tematike sudjelovalo je čak 135 sudionika, a pobjedu je na kraju opravdano odnio Lovro Jurišić iz Zadra i osvojio čak dva godišnja članstva u splitskoj Knjižnici, objavljeno je na njihovoj Facebook stranici.

Poznati zadarski kvizaš, ujedno županijski pročelnik, Lovro Jurišić  predstavi  je sebe i svoj uspjeh preko "fejsa" Gradske knjižnice u Splitu:

„Zovem se Lovro Jurišić i imam pune 44 godine. Rođen sam, živim i radim u Zadru, a završio sam Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Tajnik sam Kvizaške udruge Zadar koja je ušla u četvrtu godinu postojanja, a koja stoji iza organizacije najvećeg susreta hrvatskih, pa i regionalnih, kvizaša u državi, odnosno Memorijala Mirka Miočića.

Za vaš kviz saznao sam na Facebooku, na čemu imam zahvaliti našoj prijateljskoj udruzi iz Požege, po imenu Kvizoljupci Zlatne doline, čiji članovi na podstranici Kvizovi u Požegi svakodnevno ažuriraju raspored individualnih online kvizova koji se održavaju preko platforme myquiz.org. Veliki je to posao i hvala im na tome u ime svih kvizaša s hrvatskog govornog područja. Pošto me je filmski aspekt teme vašega kviza bio vrlo zainteresirao, odlučio sam zaigrati vaš kviz te nisam zbog toga zažalio, niti najmanje. Kviz je bio jako lijepo posložen, a valjda su me i pitanja pomazila jer čak ni u kvizu ne možeš pobijediti bez sreće, pogotovo imajući u vidu jako lijepi broj od čak 135 sudionika, ali i neka poznata imena pri vrhu kojima sam uspio pobjeći.

Drago mi je što sam osvojio godišnju članarinu u GKMM. Interesantno je da sam zajedno sa svojom ekipom relativno nedavno osvojio godišnju članarinu u Gradskoj knjižnici u Zadru pobjedom na njihovom Pub-kvizu povodom 70 godina postojanja te knjižnice. Izgleda da me hoće sreća kad treba osvojiti godišnju članarinu u nekoj knjižnici. :-)

Nastupao sam i po televizijskim kvizovima, od čega je najsvježiji nastup u Šifri prije godinu dana, kada sam osvojio svoj jedini novčani dobitak. Pet puta sam se okušao u Potjeri, svaki put protiv različitih lovaca, uključujući naravno i pokojnog Mirka Miočića - našu kvizašku legendu. Šaljem vam sliku svog najvećeg kvizaškog uspjeha, a to je šesto mjesto na III. Memorijalu Mirka Miočića iz 2019. godine, nakon kojega su mi Mirkovi brat i sestra uručili medalju za najboljeg zadarskog igrača na turniru, otkrio je  Jurišić splitskoj publici.