Prva dva broja "Crtica s otoka", prvih DIY ("uradi-sam") novina otoka Silbe, nastala su na ljeto 2018. i proljeće 2019. godine, kao rezultat jednotjednih radionica u organizaciji umjetničke platforme Silba Environment Art.

Povodom pripreme trećeg broja za proljeće 2020., imajući na umu trenutne okolnosti koje priječe da se nova radionica održi uživo, uredništvo je otvorilo poziv prema žiteljima svih jadranskih otoka (a zatim i ostalima koji na njima redovito ili povremeno borave, poznaju ih i vole), koji o svojim otocima imaju što za reći, napisati, nacrtati, fotkati, ukazati:

- Pozivamo na slanje reportaža; fotografija i fotoreportaža; intervjua sa zanimljivim otočkim osobama; kratkih priča, anegdota i kronika; ilustracija i stripova; vijesti o važnim otočkim akcijama i događajima, potrebama i problemima... Iz jasno osobnog, subjektivnog ugla: tražimo sadržaje koji su vam bitni i do kojih vam je stalo, koji priču vašeg otoka pripovijedaju iz vaše, dosad možda neotkrivene perspektive. Želimo različite zaljubljenike u otoke povezati u broju koji će tematizirati otok u konkretnom i simboličkom smislu, koji će o otoku govoriti i kao izazovu i kao izboru. Svakodnevnom, životnom, osobnom... Živjeli otoci!

Svoje priloge, kao i sva pitanja, možete slati do 22.4.2020. u ponoć, na mail adresu [email protected] Prethodne brojeve možete naći na linkovima: prvi i drugi.