U petak, 27. ožujka u 20 sati u povodu Svjetskog dana kazališta na Youtube kanalu HNK Zadar možete pogledati jednu od najizvođenijih predstava, "Ostavljam te" prema motivima Edwarda Albeeja „Marriage play"u režiji Matjaža Latina.

Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je izazvala sjajne reakcije od strane publike i medija i kazališne kritike u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.
2017. godine dramska prvakinja Jasna Ančić dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju ulogu u predstavi.

Matjažu Latinu, režija predstave Ostavljam te bila je prva suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Osim kazališta, područje njegova stvaranja su film i televizija, a uz režiju i gluma.

Jasna Ančić i Alen Liverić tumače glavne uloge u ovoj predstavi koja je istovremeno toliko dirljiva i duhovita. Tema iz bračnog života neobično je aktualna te nudi mnoge situacije u kojima se mogu prepoznati svi bračni parovi. Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku već 30 godina, a počinje rečenicom iz naslova: "Ostavljam te!". Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz opsesivnu igru ovog bračnog para. U predstavi zapravo pratimo svojevrsnu inventuru njihovog odnosa koja se u jednom trenutku pretvara u reality show u kojem nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici.

U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski i glazbenici Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima. Glazbenici se tijekom izvedbe nalaze na pozornici zajedno s glumcima i svojim live izvedbama daju poseban značaj ovoj predstavi.

Petkom u 20 sati je novi projekt zadarskog kazališta, a putem Youtube-a emitirat će se ponajbolje predstave. Linkove na njih ćete moći pronaći na Facebooku, Instagramu i službenoj web stranici. 


View on YouTube