Narodni muzej Zadar od danas je zatvoren za sve posjetitelje. Također, do daljnjega se odgađaju i sva javna događanja u Muzeju (otvorenja izložbi, predstavljanja knjiga, radionice, predavanja i sl.), izvijestili su iz Muzeja.

I Upravno vijeće Znanstvene knjižnice na telefonskoj je sjednici donijelo odluku kojom prilagođava rad knjižnice u skladu s epidemiološkom situacijom. Najvažnija novost je zatvaranje Čitaonice, pa će od sada korisnicima biti dostupna isključivo posudba (zaduživanje i razduživanje) knjižnične građe. Također, odgađaju se sve planirane manifestacije u prostoru Knjižnice. Radno vrijeme Knjižnice je od 7 do 15 sati, dok subotom neće raditi.

U slučaju simptoma respiratornih bolesti i /ili povišene temperature članovi moraju odgoditi osobni dolazak u Knjižnicu, a svi drugi prilikom posjeta obvezni su koristiti se postavljenim punktom s dezinfekcijskim sredstvima. Svima se za pretraživanje kataloga, rezervaciju građe i on line obnovu zaduženja preporuča korištenje e-usluga Knjižnice.