Narodni muzej priređuje otvorenje izložbe fotografija Dragutina (Karla) Stühlera (1886.-1954.) iz Etnografskog muzeja Split pod nazivom „Etnografski opus fotografa  Stühlera" u Kneževoj palači u četvrtak, 12. ožujka u podne. Izložba ostaje otvorena do 26. ožujka.

Do tada će publika upoznati se s fotografijama koje govore o autentičnom tradicijskom životu u Dalmaciji u nedavnoj prošlosti, te svjedoče o originalnoj interpretaciji teme kroz zanimljive kompozicije i smjele kadrove. Sve to ukazuje na novu vizuru Stühlerova stvaralaštva koja ga promovira kao jednog od najboljih fotografa hrvatske etnografske baštine. Iako Stühlerove fotografije imaju prvenstveno dokumentarnu vrijednost, što je bio povod njihovog nastanka, ono što je ostalo nakon njegovog terenskog snimanja više je od dokaza o zabilježenom.

Etnografski muzej Split, iz kojeg dolazi ova izložba, 2008. godine upustio se u prvi projekt digitalizacije. U prvoj fazi Projekta digitalizirane su fotografije/negativi splitskog fotografa Dragutina (Karla) Stühlera. 

U fototeci Muzeja pohranjeno je ukupno 1.550 fotografija koje pripisujemo Stühleru, napisala je među ostalim uz izložbu Iva Meštrović, diplomirana knjižničarka.