Ova 2020. je jubilarna godina u kojoj se obilježava 250. godinu od rođenja glazbenog genija Ludwiga van Bethoveena. Njemu u čast, Koncertni ured organizira dva koncerta, a prvi među njima jest onaj 12. ožujka na kojem će nastupiti pijanistica  koja je odrasla i glazbenu naobrazbu stekla u Zadru, Jelena Tihomirović i riječki flautist Metod Sironić.

Metod Sironić svirat će flautu, dok će ga Jelena Tihomirović pratiti na klavir. Jelena i Metod koncertiraju zajedno već više od deset godina, a njihovo zajedničko iskustvo suptilan je intimistički glazbeni doživljaj, najava je za koncert koji će se održati u Koncertnoj dvorani Kneževe palače. Ulazanica je 30 i 20 kuna.

Intimnost izvedbe, prirode samog djela, odnosno izvođača i publike, odnosa interpreta i autora glazbe te ponajviše intimnost kao bliskost među izvođačima - takav glazbeni doživljaj pruža koncert zadarske pijanistice Jelene Tihomirović i riječkog flautista Metoda Sironića. Njihovim dugogodišnjim zajedničkim muziciranjem razvija se povjerenje, razumijevanje, međusobno uvažavanje i poštovanje granica drugog, podrška i sloboda. Ako je umjetnost imitacija života, o međuljudskim odnosima mnogo možemo naučiti slušajući intimne glazbene forme. A iz takvih formi o njezinim interpretima i skladateljima.