U ponedjeljak u 20 sati u Svečanoj dvorani, Zadarski komorni orkestar vraća nas u zlatno doba klasike uz djela Josipa Mihovila Stratika, Wolfganga Amadeusa Mozarta i Franza Schuberta,  najavili su iz Koncertnog ureda novi nastup ZKO.

Program će se izvesti  pod dirigentskom palicom maestra Vetona Marevcija i uz posebnog gosta, slovenskog klarinetista Darka Brleka. Ulaznice se prodaju po cijeni od 40 i 50 kuna.

U utorak u 10 i 12 sati u HNK Zadar,treću godinu zaredom Zadarski komorni orkestar i Koncertni ured Zadar priređuju izvedbu orkestralne suite Sergeja Prokofjeva koja je postala simbol glazbenoga kazališta za djecu i mlade. Simfonijskom bajkom Petar i vuk djeci se na edukativan i zabavan način približava glazbena i jezična kultura te glazbeni instrumenti. Ova poučna glazbena bajka o znatiželji, empatiji i hrabrosti nije namijenjena samo djeci, već svim slušateljima i to od 5 do 105 godina.

Djelo je napisano za naratora i orkestar čiji pojedini instrumenti ili njihove grupe predstavljaju likove u priči, upoznavajući tako mlade slušatelje sa sastavom orkestra, ali ih prije svega podučavajući narativnim mogućnostima glazbe: ptica je flauta, patka je oboa, mačka je klarinet, djed je fagot, vuk su rogovi, lovce predstavljaju puhački instrumenti s udarcima timpana i bas bubnja, kao - pucnjevima. Petra, pak, dočaravaju žičani instrumenti. No nije Prokofjev rezervirao svoje djelo samo za djecu - ta simfonijska bajka namijenjena je slušateljima od 5 do 105 godina!