Pazi što govoriš je mali spektakl, kazao nam je dan poslije premijere Kazališta lutaka ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje, Dražen Adžić.

Nije on jedini ravnatelj koji je bio u publici, ali je po stažu najmlađi. Izvedba je za 10, dodao je Adžić kojem se jako svidjela scenografija, rasvjeta i glazba koju je napravio Tomislav Pehar. Možda je malo nedorečena na početku za djecu koja traže dinamiku, ali to je pogođena predstava za osnovce od 4. do 8. razreda, istaknuo je ravnatelj škole čiji će učenici, bez obzira na njegovo mišljenje, gledati Pazi što govoriš.

Zbog većeg odaziva stalne i nove premijerne publike, početak predstave koja traje 45 minuta, školski sat, kasnio je akademsku četvrt.

- Najvažnija je ta energija uspostavljena između publike i predstave, kazao je redatelj Vinko Radovčić, nakon svog debija u Kazalištu lutaka. On je sinoć dobivao čestitke i pohvale od kojih mu sigurno najviše imponira ona od Matjaža Latina, slovenskog redatelja koji radi novu premijeru u HNK, velikom zadarskom kazalištu.

Kazalište lutaka dobilo je predstavu za djecu koja bi mogla biti festivalska i zamijećena. Jer, Pazi što govoriš ima takav ritam koji publiku dovodi do trenutak u kojem u miru mogu primiti poruku. Predstavu su umješno iznijeli Sanja Grgina uz muški trojac Josip Mihatov, Dominik Karakašić i Gabrijel Perić, kojem je ovo također bio debitantski i vrlo zapažen nastup u ansamblu Kazališta lutaka.

Glumački ansambl obukla je kostimografkinja Anita Goreta u visokoj trudnoći, a nakon što je nedavno postala majka djevojčice, sinoć nije mogla doći vidjeti svoje kreacije na pozornici.