U sklopu Ženijalnih dana koji se priređuju u Kino mreži kojoj pripada i Kino Zona u zadru, na sam Dan žena, 8. ožujka, bit će projekcija filma "Podržite djevojke".

Redatelj Andrej Bujalski napravio je komediju o eksploataciji žena na rubu političke korektnosti. Podržite djevojke bit će prikazan u 20 sati i koncertnoj dvorani.
Lisa je šefica u baru čija je politika zapošljavanje oskudno odjevenih konobarica. Svoj posao uzima ozbiljno te štiti djevojke od neprimjerenog i sirovog ponašanja gostiju. Unatoč Lisinoj predanosti poslu, njezin nekompetentni, rasistički nastrojen šef stalno traži razlog da je otpusti. Kao dobru priliku vidi Lisinu odluku da djevojke angažira u praonici automobila kako bi prikupile novac za kolegicu koja je autom udarila bivšeg dečka. A da stvar bude gora, tu je i provalnik zaglavljen u ventilacijskom otvoru...

"Podržite djevojke" pronicljiv je prikaz žena u muškom svijetu te suosjećajna oda američkoj radničkoj klasi, u kojoj neke od glavnih uloga neiščekivano nose zvijezde serije "Orange is the New Black" i franšize "Mrak" filma.

Taj američki film prikazana je lani na Motovun festivalu.