Plesna udruga Gesta uz sva brojna plesna putovanja, natjecanja i gostovanja vrijedno priprema novu dramsko-plesnu produkciju koju će premijerno izvesti 8. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

Iz Gestine radionice izašlo je preko 45 autorskih cjelovečernjih predstava za djecu i mlade,ali tko je pogledao barem jednu Gestinu produkciju reći će i za odrasle.

Gesta je od samog osnutka prije punih 19 godina nakon vrlo kratkog perioda dodala uz svoj plesni kolaž i dramski dio. Toliko puno uspješnica od kojih ćemo se prisjetiti nekih (Hotel-Otom-potom, Veliki snovi, Drvo života, Bajka.hr, Zajedno u Novu, Odgoojooj, Božićni šoping u SuperOvoj, Vremeplov i dr.) pokazatelji su da je spoj ovih dviju umjetnosti bio pun pogodak u Gestinom radu. 

Mogli smo vidjeti Gestine produkcije u različitim izričajima - i plesnim i dramskim. 

- Pokrili smo skoro sve žanrove i obuhvaćamo različite edukativne teme. Naša je publika imala prilike vidjeti musical, bajku, dječju komediju i basnu. Time svaki put prije predstave publiku ostavljamo u iščekivanju, a nakon predstave u oduševljenju koju donesu djeca kao nosioci projekta. Ovoga puta tražimo dječake od 9 do 12 godina koje će pristupiti audiciji na kojoj će se predstaviti sa tekstom koji će unaprijed preuzeti u Gesti u dogovoru sa voditeljima, naglasila je umjetnička voditeljica Nena Jurišić, ujedno i autorica svih produkcija.

Dramsku radionicu vodi Sanja Grgina, dugogodišnja suradnica Geste i glumica u Kazalištu lutaka Zadar.

Radionica je besplatna i pruža djeci mogućnost da se otvore,nauče tehnike i metode glume. Rad se bazira na dramskim ulomcima, radu na glasu, pokretu i izražavanju kroz ulogu kao i jačanje verbalnih i motoričkih sposobnosti.

Prijave se mogu slati sms-om ili kontaktom na 091 510 2856 do 22. ožujka. Potrebno je napisati ime i prezime kandidata, datum i godinu rođenja te kontakt broj roditelja). 

Termin audicije bit će naknadno dogovoren.