Udruga za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi »Mala filozofija« u petak će u Gradskoj knjižnici Zadar, s početkom u 17 sati, predstaviti prvu hrvatsku filozofske slikovnice »Filozofija - ma što pak je to? 13 priča o antičkim autorima«

Autorsko će djelo filozofskog dvojca Matije Mate Škerbića i Bruna Ćurka, uz samog Bruna, predstaviti i zadarski književnik Želimir Periš, a svoj će obol dati i mali filozofi. Osnovnoškolci će imati priliku pročitati priče iz slikovnice, te sudjelovati u kratkoj filozofskoj raspravi. Za sudionike u promociji, pripremljen je ograničen broj slikovnica kao poklon.

Koji je značaj ove slikovnice možda je najbolje opisala zagrebačka profesorica Dubravka Miljković: »Priče za druženja djece i roditelja. Da, premda su priče namijenjene djeci, i odrasli bi iz njih štošta mogli naučiti: o hrabrosti i kukavičluku, o uzaludnim pokušajima da se promijeni ono što se promijeniti ne da,o marljivosti i kreativnosti, o temeljnim i bezvremenim ljudskim vrijednostima i osobinama. Razumjet će ih već i predškolska djeca, uživati u njima ona osnovnoškolska, mučiti se s njima srednjoškolci. Ne vjerujete? E pa odgovorite onda na ovo pitanje: dok se sve stalno mijenja, i mi i priroda, sve oko nas i sve u nama, ima li nešto što ostaje isto i nikada se ne mijenja?«

Nakon promocije prve filozofske slikovnice, za sve zainteresirane, udruga »Mala filozofija« će ukratko predstaviti čime se bavi, uz pomoć europskih paketa svojih obrazovnih projekata:

BEAGLE - Bioethical Education and Attitude Guidance for Living Environment COMET - A Community of Ethics Teachers in Europe PEEC - Peace Education in Early Childhood to prevent Bullying TRACE - Traditional Children`s Stories for a Common Future.

Što pak je to filozofija možete saznati ovog petka u 17.00 u Gradskoj knjižnici Zadar, a što pak je sama Udruga, možete saznati na web-stranici www.petit-philosophy.com.