U  organizaciji udruge studenata sociologije Antifjaka, u srijedu, 19. veljače, s početkom u 20 sati u prostorijama Knjigozemske će se održati projekcija filma Madeinusa.
Peruanska redateljica Claudia Llosa pripada novijoj generaciji latinskoameričkih feminističkih redateljica koji angažiranim filmovima pokušavaju ukazati na poziciju žene.

Svojim kontroverznim prvijencem Madeinusa iz 2006. godine Llosa je uzburkala ne samo feminističke nego i akademske krugove zbog fikcijskog i detabuiziranog prikaza incestuoznih i paternalističkih odnosa u ruralnom kečuanskom prostoru. Drugim filmom La teta asustada- Mlijeko tuge iz 2009. godine Llosa je obrnula putanju patnji indogenih žena u Peruu na način da je bijeg iz ruralnog i indogenog zatvora Madeinuse iz prvijenca zamijenjen bijegom prema indogenom i ruralnom Fauste u Mlijeku tuge.

Nakon projekcije njezinog najnovijeg filma Madeinusa, predavnju će održati doc. dr. sci Mario Županović koji je doktorirao na temu latinskoameričkog filma. Županović je pročelnik Odjela za hispanistiku i iberske studije gdje radi kao docent i filmolog na kolegijima koje obrađuju latinskoamerički film i kulturu