U četvrtak, 13. veljače u Kazalištu lutaka Zadar nastupa Marija Šćekić u jedinstvenoj plesnoj izvedbi, naziva Human Error. 

„Human Error" solo je projekt plesne koreografkinje, podrijetlom iz Đakova, koja je mjesto svog stvaralaštva našla u Zadru, gdje je 2017. godine pokrenula Školu prirodnog pokreta. Prirodno i iskonsko je poveznica umjetničkog rada sestre i brata Šćekić čije službeno predstavljanje u Zadru je najavila Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar.

Human Error, u prijevodu ljudska greška, bit će izvedena u četvrtak u Kazalištu lutaka, dok će 18. veljače u Kneževoj palači, svoj glazbeni izričaj predstaviti Zoran Ščekić, koji glazbu vezuje uz znanost kao i njegova sestra ples. Ta ljudska greška predstavlja vječnu polemiku Uma i Srca, relativnost ljudskog znanja, čovjekovu sklonost učenja iz grešaka te stalnu težnju prema istini i savršenstvu. Predstava govori o najtežim prekretnicama u životu čovjeka kojem nitko ne bi želio biti u koži, pa stoga nije za djecu,  pojasnila je Marija Šćekić. Ona je k tome dodala i dušu kao sveto trojstvo svakog čovjeka zbog čega u tom projektu konzultiran i Dušan Maksimovski.

Posebnost predstave je u koreografiji čiji je središnji motiv duga vrtnja. Ona će čak 15 minuta vrtiti se kao derviš, što je prije 10 godina, kada je ta po Europi izvođena predstava nastala, bilo puno lakše, priznala je umjetnica. Ali će Marija Ščekić, poznata zadarskoj publici, to izvesti i u četvrtak. Ulaz na predstavu je slobodan. Publika će dobiti i snimku na DVD-u jer je umjetnica bila dio medicinskog eksperimenta dr.sc Milana Radoša s Hrvatskog Instituta za istraživanje mozga. On će Kneževoj palači 21. veljače održati predavanje povezano s predstavom, odnosno novim otkrićima u mozga tijekom kreativnog čina. 

Marija Šćekić u Zadru je stvorila Sjene, predstavu koja je nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta 2006. Podsjetila je na suradnju s pok. Nives Šimatović Predovan te je najavila Bienalle novog pokreta koji bi se u Zadru trebao održati 2021. godine.