Beskonačni siječanj je za nama, no za filmofile i organizaciju Kino Zone bio je to mjesec za pamćenje. Koncertna dvorana Kneževe palače bila je premalena za sve projekcije, a time je zadarska publika još jednom dokazala koliko voli i cijeni autorski film. 

U petak, 7. veljače uoči same dodjele Oskara u Kino Zonu stiže hvaljena i višestruko nagrađivana drama velikog Pedra Almodóvara "Tuga i slava". Uz očekivanu nominaciju za spomenutog Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma, nominaciju u kategoriji najboljeg glumca je zavrijedio i fantastični Antonio Banderas koji se za istu ulogu već okitio mnoštvom prestižnih priznanja poput onog u Cannesu.

Za Valentinovo u Kino Zonu stiže još jedan oskarovski kandidat u kategoriji najboljeg stranog filma i pobjednik prošlogodišnjeg izdanja festivala u Cannesu, a riječ je izvanrednoj francuskoj triler krimi drami "Jadnici".

Već u ponedjeljak, 17. veljače  u goste dolazi direktorica Subversive film festivala Dina Pokrajac koja će sudjelovati u panel diskusiji na temu Subversive u kontekstu politizacije umjetnosti. Nakon razgovora će biti održana projekcija hvaljene drame "Ray i Liz".

Petak, 21. veljače je rezerviran za najnoviji film legendarnog redatelja Romana Polanskog "Oficir i špijun". Valja istaknuti kako je ova povijesna triler drama prošle godine osvojila čak četiri nagrade na festivalu u Veneciji.

Samo tri dana kasnije, u ponedjeljak, 24. veljače u Kino Zoni gostuju dva domaća čudotvorca zaslužna za fenomenalni domaći kratki SF "Slice of Life". Uz samu projekciju ovog nevjerojatnog kratkog filma bit će prikazan i dokumentarac o snimanju istog nakon čega će biti i upriličen razgovor sa samim autorima filma, Lukom Hrgovićem i Dinom Juliusom.

Sam kraj veljače (28. veljače) rezerviran je za još jednog festivalskog ljubimca, a to je izuzetna ruska ratna drama "Visoka djevojka" redatelja Kantemira Balagova. Film se do sada okitio brojnim priznanjima uključujući i dvije nagrade na prošlogodišnjem Cannesu.

Podsjećamo kako se ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu nabaviti svakim radnim danom od 8 do 14 sati u uredu Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) ili na lokaciji prikazivanja 45 min. prije početka projekcije.

Vidimo se u Kino Zoni!