Završila je još jedna, 15. po redu Noć muzeja kojoj je ovogodišnja tema bila „Velike obljetnice hrvatskih muzeja".

Arheološki muzej Zadar u sklopu svog programa je priredio izložbu "Muzejske obljetnice - slikom kroz prošlost Arheološkoga muzeja Zadar" Natalije Čondić, Roberta Maršića i Ivana Čondića. Prikazani su i "Krajolici i spomenici zadarskog područja krajem 19. i početkom 20. st. u istraživanjima prof. dr. Luke Jelić" (Martina Dubolnić Glavan, Robert Maršić i Majda Dadić) u crkvi sv. Donata te "Ex libris ljubitelja starina don Frane Bulića" (Marina Maruna) u Knjižnici Arheološkog muzeja. Priređene su i brojne edukativne radionice za djecu i mlade (20 nam je godina tek, Zaronimo ispod površine mora) te kviz pod nazivom Mozaik znanja!

U maloj izložbenoj dvorani Muzeja antičkog stakla otvorila se izložba "Staklo Aserije" sada već bivšeg ravnatelja MAS-a dr. sc. Ive Fadića i dr. sc. Berislava Štefanaca, a potom i "Stakleni izazovi" Art Glass studija BOKART.

U Gradskoj loži naš je fotoreporter Marko Dimić snimio i izložbu koja se otvorila povodom 180. obljetnice rođenja Ante Šupuka, najuspješnijeg šibenskog (grado)načelnika pod nazivom „Ante vitez Šupuk i njegov grad". Sveukupno je odjele i izložbene prostore Narodnog muzeja Zadar (Kneževu palaču, Etnološki odjel i Gradsku ložu) posjetilo 7262 posjetitelja, kako su priopćili iz NMZ.

Više pogledajte u velikoj fotogaleriji!