Muzej antičkog stakla u Zadru i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja koja će se održati ovaj petak, 31. siječnja s početkom u 18 sati. Tom prigodom pripremili su bogat cjelovečernji program koji uključuje i otvorenje dvije nove izložbe.

U maloj izložbenoj dvorani Muzeja u 19,00 sati otvorit će se izložba "Staklo Aserije" čiji su autori dr. sc. Ivo Fadić i dr. sc. Berislav Štefanac, a potom u 19,30 u velikoj izložbenoj dvorani slijedi otvorenje izložbe "Stakleni izazovi" Art Glass studija BOKART.

Izložbom "Staklo Aserije" autora dr. sc. I. Fadića i dr. sc. B. Štefanca predstavlja se raznoliki repertoar staklenih artefakata iz fundusa Arheološkog muzeja u Splitu. Zbirka je nastala u prvoj polovici 20. stoljeća, uglavnom otkupom i donacijama.

Brojni sakralni projekti izvedeni od strane tvrtke Bokart pokazuju pak sinergiju znanja, iskustava i tehnologije s umjetničkom vizijom koja odražava istančano teološko znanje i poznavanje arhitehtonske specifičnosti lokaliteta projekta.

Sve posjetitelje očekuje i cjelovečenji koncert Gypsy Swing i jazz grupe Gadjo Manouche, radionice te popusti na suvenire i publikacije.