Kultna Djevojčica sa šibicama, bajka koja to i nije, nastala perom jednog od najpoznatijih autora bajki Hansa Christiana Andersena, ponovno igra na zadarskim kazališnim daskama. Na scenu Hrvatskog narodnog kazališta dovodi je poznata zadarska Udruga za kulturu i umjetnost Drama Plus i to danas, 27. siječnja s početkom u 19 sati te sutra, u utorak 28. siječnja u 12:30 te u 19 sati.

„Veselimo se ponovnim izvedbama ove moralno vrijedne priče, a posebno nas raduje što je odaziv publike, pogotovo onih najmlađih, kojima je predstava i namijenjena i ovog puta velik. Potiče nas to da i dalje na scenu postavljamo lektirne naslove", kažu iz Drame Plus.

Podsjetimo, Djevojčica sa šibicama nastala je u sklopu projekta Lektira na sceni kojim se za kazalište adaptiraju osnovnoškolski i srednjoškolski obvezni lektirni naslovi. Inscenacija Djevojčice sa šibicama dio je Male drame te je prikladna za djecu od sedam godina nadalje.

Režiju, dramatizaciju i odabir glazbe potpisuje Vinko Radovčić, scenografiju Josip Kresović, kostimografiju Anita Goreta. Svjetlo je oblikovao Frane Papić, a ton Mate Petričević dok je scenografiju i rekvizite izradio John Čolak.

U predstavi igraju polaznici dramske radionice Drame Plus: Emma Jurišić, Jakov Modrić, Marija Harangozo, Karmen Marcelić, Jakov Alvir, Nika Ivana Medić, Nevia Bilan, Tončica Bajlo, Mirjana Govorčin, Lovre Magazin, Luka Phanalasy, Elodie Paleka, Lovre Bujačić, Lara Kardum, Nika Kardum, Valeria Stipanić, Tonči Ljubičić, Paola Čolo, Sara Bobić Pičić, Paula Veskadiaga, Sunčica Gregov, Šime Šalina.

Ulaznice za večernje izvedbe za oba dana su rasprodane, dok je još nešto karata ostalo za izvedbu u utorak u 12:30. Zainteresirani svoje ulaznice mogu kupiti na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati te od 18 do 20 sati.