Nebojša Slijepčević, autor nagrađivanog filma "Srbenka", sinoć je na zadarsku projekciju filma stigao iz autobusa.

Nakon što je publika u nijemosti, koja je govorila više od riječi, dočekala kraj filma, priređen je razgovor s gostom iz Zagreba. Slijepčević je najavio da će njegov dokumentarac, za čiji je nastanak ključna djevojčica Nina srpske nacionalnosti, ipak biti prikazan na HTV-u. Javna ga televizija lani nije uspjela otkupiti, no pregovori su sad pri kraju.

- Razlog tome je državna nagrada Vladimir Nazor. Ona je ipak politička, bez obzira što je bira stručna komisija, dodao je dobitnik te nagrade za najbolje filmsko ostvarenje.

Autor dokumentarca kojeg je otkupio i HBO vrlo je sadržajno, jasno i iskreno odgovarao na pitanja iz publike. Upitan je zašto je izrazio zadovoljstvo punom dvoranom u Zadru, a  jedno od pitanja bilo je i kako je reagirao Oliver Frljić na dokumentarac snimljen sa kazališnim probama njegove predstave o ubojstvu Aleksandre Zec. Na treće pitanje o poruci posljednje scene u kojoj se djevojčica Nina udaljava nakon premijere uz glazbu posebne snage, Slijepčević nije dao jednoznačni odgovor, no to je i najveća dokumentarna vrijednost Srbenke.