Danas (20. siječnja) održat će se predstavljanje društveno-političkog procesa u Chileu, pokrenutog prije nekoliko mjeseci. Temu će približiti gošće koje djeluju kroz Radio Rara Señal, a predstavljanje i diskusija održat će se na engleskom jeziku.

U listopadu prošle godine ljudi iz svih sfera društva okupili su se kako bi prosvjedovali protiv mjera štednje, borili se protiv policijske represije, uništili simbole kapitalizma i prkosili vojnoj okupaciji koja podsjeća na godine diktature. Do danas, nakon neutvrđenog broja mrtvih i ozlijeđenih, normalan život se nije vratio u Chile.

Radio Rara Señal od 20. listopada 2019. emitira informacije o cijelom procesu putem emisije "Reporteri kaosa". Njihovo predstavljanje stanja u Chileu započet će pregledom okolnosti koje su dovele do revolta, organizacije, otpora i represije. Prikazat će nam proces te društvene pobune kroz pregled borbi, represije, simbola i emocija, ispričati kako, kao anarhisti, analiziraju taj proces i dati primjere organiziranog otpora neoliberalizmu.

Prezentacija počinje u 19.30, a besplatna večera u 19 sati u dnevnom boravku Menze. Ulaz je besplatan, ali su donacije dobrodošle za putne troškove gošće.