Uz umjetničkog ravnatelja Glazbenih večeri u sv Donatu, Juricu Šošu kojem je nakon 10 godina u kojima je ta glazbena manifestacija izgubila identite, produžen mandat, Upravno vijeće na čelu s pročelnicom Dinom Bušić angažiralo je Katarinu Livljanić za umjetničku savjetnicu.

Kao muzikologinja koja se bavi umjetnički i profesionalno ranom glazbom, ona će kreirat program po kojem su Glazbene večeri prije rata bile prepoznatljive. Glazbene večeri dogodine će napuniti 60 godina i za njihovu organizaciju namijenjeno je 670 tisuća kuna. Za ovu godinu to je bio iznos od 650 tisuća kuna, uz donaciju Ministarstva kulture i sponzorstvo, a organizatorima je ostalo 100 tisuća kuna nepotrošenog novca koji je preusmjeren Koncertom uredu za nabavku istrunmenta (sufinanciranje klavira iz donacije Lionsa).

Organizator te nadugovječnije manifestacije kulture u Zadru je Koncertni ured Zadar. Toj ustanovi je proračun za 2020. godinu povećan za milijun kuna bez obrazloženja. Tek na vijećničko pitanje gdje su iznosi za Glazbene i večeri te Međunarodni susret zborova, pročelnica Dina Bušić je otkrila kako su oni pod Koncertnim uredom. Te nevidljive brojke su 670 tisuća kuna za Glazbene večeri i 300 tisuća kuna za Međunarodni susret zborova koji će se održati u svibnju. Nikada do sada nije se dogodilo da ti iznosi nisu navedeni u Gradskom proračunu, a kamoli u pisanom programu.

Prošli petak, pročelnicu Bušić pitali smo kao predsjednicu Upravnog vijeća da nam se očituje o novom mandatu Šoše te angažamanu Katarine Livljanić, znajući da je taj dan sjednica Upravnog vijeća. Umjesto odgovora na novinarsko pitanje, Ivana Dadić zadužena za informiranje, uputila nas je na objavu koja je jutros osvanula na stranici Grada Zadra.