Na inicijativu udruge "Mare Artis" iz Zadra i njene predsjednice Nikoline Mojić, u suradnji sa Narodnim muzejom Zadar, prošlog tjedna je u koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači održana treća po redu akcija "Umjetnost bez granica", na kojoj su nastupili djeca iz Udruge "Down" Zadarske županije, dječji vrtić "Latica" (izložbom radova), učenice Glazbena škola "Blagoje Bersa" Rebeka Šindija (klavir) te Klara Bulić i Nika Ražov (flauta i klavir), pjesnici i kantautori, a fotografije Jadranke Breulj te crteži i skice društva umjetnika koje predvodi Tea Aračić mogle su se pogledati u edukativnoj dvorani Kneževe palače.

Nazočnima su se obratili Suzana Periša, predsjednica udruge „ Down" Zadarske županije, Lucija Sekula ispred Narodnog muzeja Zadar te Sunčica Špoljarević ispred Koncertnog ureda Zadar. Pozdravljajući mnogobrojnu publiku službeni program su otvorili i vodili Nikolina Mojić i Ivica Ušljebrka, a posebne su simpatije publike svojim nastupima dobile Dora Škarpa sa recitalom „Moja mama" i Paula Ušalj sa pjesmom „Išo medo u dućan", te djeca iz udruge "Down" Dalija, Iva, Ivona, Dina, Ivana i Jure.

U glazbenom dijelu mogli smo uz već spomenute učenice Glazbene škole Blagoje Bersa, vidjeti kantautora Atilia Orovića te Nikolinu Mojić u pratnji glazbenika Drage Jelića na gitari. Kao poseban kuriozitet moramo spomenuti nastup artističkog projekta "Neutješni Div" (Šime Botica i Mario Padelin) koji su izvedbom pjesme o zaljubljenom krokodilu oduševili i djecu i odrasle.

Šime Botica i Mario Padelin: "Neutješni Div art projekt"

Pjesnici iz različitih društava odazvali su se u uistinu velikom broju tako da smo mogli uživati u stihovima pjesnika iz Zadra, Šibenika, Knina, Nina, Poličnika. Nastupili su redom: Meli Popović, Veronika Tomić, Anka Zekanović, Jela Peran Pašara, Edvard Pašara, Zorica Buljanović, Gojka Škorić Pelajić, Ivica Ušljebrka, Jasminka Vejmelka, Zlatomir Vujko, Vesna Štulić, Atilio Orović, Emilija Mijatović, Nikola Marinović, Mirjana Majić, Marija Ivoš, Neno Bačelić, Morena Vlaho i Zdenka Jelenković.