Zadarska će publika danas imati jedinstvenu priliku gledanja redateljske verzije filma koja nikad nije prikazana u našem gradu na velikom platnu. Dakle, ovog petka (13.!) prosinca u 20 sati u koncertnoj dvorani Kneževe palače očekuje vas prava žanrovska poslastica i pravi obljetnički klasik koji ne biste smjeli propustiti - kultni SF horor "Alien".

Ove godine obilježava se okruglih 40 godina otkako je premijerno prikazan ovaj film koji je prestravio i inspirirao mnoge generacije. Mnogi od vas su dobro upoznati s tim filmom i njegovim manje-više uspješnim nastavcima, no podsjetiti ćemo one zaboravne i upoznati neupućene s nekoliko kratkih crtica o samoj radnji.

Radnja filma prati sedmeročlanu posadu teretnog svemirskog broda Nostromo, probuđenu iz hibernacijskog sna od strane brodskog kompjutera koji je zaprimio određene signale s nepoznatog planeta. Spustivši se u kapsuli na taj neobičan planet, dio posade pronađe ostatke drevne izvanzemaljske letjelice, a ubrzo i mnoštvo jaja čudnog oblika. Kad jednog od članova posade napadne nepoznato parazitsko stvorenje, ostatak posade je prisiljen odvesti ga sa sobom na Nostromo potpuno nesvjesni da će uskoro dobiti "osmog putnika".

Uz savršeno osmišljen i režiran spoj klaustrofobičnog terora i znanstvene fantastike, "Alien" je osvojio kritiku i publiku zahvaljujući i ingenioznim biomehaničkim kreacijama švicarskog umjetnika H.R. Gigera, odnosno, snažnom heroinom u liku časnice Ripley koju tumači jedinstvena Sigourney Weaver.

- Retrospektivom kultnog filma Alien zaključujemo iznimno uspješnu prvu godinu Kino Zone te se povlačimo na kratki odmor i planiranje novih iznenađenja u još sadržajnijoj Kino Zoni 2020. godine, najavljuju organizatori.