Na pozornici rasprodanog Arsenala uprizorena je bajka „Orašara" koju su i Zadrani doživjeli u izvedbi baletnih virtuoza iz trupe Ukrainian Classical Balle.

Uz šampanjac i ručno rađene praline, gledatelji su mogli doživjeti pravu bajku kada su se na sceni s baletanima UCB pojavile balerine zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa. Ideja spajanja učenika baleta i već dokazanih baletnih zvijezda stigla je iz Arsenala, kako bi se taj prostor još više učvrstio kao centralno mjesto neobičnih susreta te povezivanja zajednice s umjetnošću.

„Kad smo najavljivali ovaj balet, rekli smo kako već godinama radimo na tome da Arsenal bude mjesto susreta i života svih generacija Zadrana, gdje umjetnost i glazba žive s gradom i njegovim ljudima, a jučer se to iznova potvrdilo. Bilo je divno gledati kako naši mali sugrađani stoje uz bok velikim baletnim umjetnicima! Ponosni smo što se sama dvorana pokazala savršenom i za ovakav tip umjetnosti i odlično mjesto za zabavu svih generacija. Sama činjenica da je Arsenal rasprodan danima ranije govori koliko interesa za „Orašara" ali i sam baletni program u gradu postoji. Veselimo se već sada svim budućim prilikama za suradnju s Artentainment produkcijom, koji su zaslužni za dolazak Ukrainian Classical Balleta" - izjavila je Marijana Prtenjača iz Arsenala.

Rasprodani Arsenal za ovu večer bio je prilagođen kontekstu pa su tako napravljene galerije za sjedala, a bočna sjedala prvog kata su se doimala kao kazališne lože čime se dočarao ugođaj kazališta, dok se na pozornici izmjenjivala zanimljiva i detaljno isplanirana scenografija popraćena video efektima. Zadrani su baletane Ukrainian Classical Balleta ispratili ovacijama uz vidljivu obostranu želju za ponovnim susretom.

Nakon Dubrovnika i Zadra, rasprodana turneja završava u Zagrebu 15., 16. i 17. prosinca u KD Vatroslava Lisinskog.