U ponedjeljak, 16. prosinca s početkom u 12 sati u Velikoj dvorani Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru održat će se predstavljanje Časopisa studenata povijesti - Rostre. 

Rostra je stručna studentska publikacija s tradicijom izlaženja preko 10 godina. Trenutno je u 12. godini postojanja, što je za studentsku publikaciju ohrabrujuć broj godina. Pokrenuta je sa ciljem stvaranja odgovarajuće platforme za studente povijesti i povijesti srodnih disciplina kako bi razvili odgovarajuća znanja i akademske vještine. Rostra već godinama služi kao medij povezivanja studenata unutar granica Republike Hrvatske, ali i šire. Tako osim studentskih radova u časopisu se mogu pornaći i intervjui sa renomiranim domaćim i stranim povjesničarima. O samoj kvaliteti Rostre govori i činjenica o njezinom dugogodišnjem postojanju na Hrčku - Portalu znanstvenih časopisa Republike Hrvatske.

Časopis će predstaviti: prof. dr. sc. Mladen Ančić, prof. dr. sc. Anamarija Kurilić, doc. dr. sc. Branko Kasalo i glavna urednica Maja Raguž.

Sve posjetitelje očekuje besplatan primjerak novog časopisa.