U povodu svetkovine Bezgrešnog začeća BDM koja je zaštitnica Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević" u Zadru, u subotu 7. prosinca na svečanoj akademiji u dvorani sjemeništa zadarski sjemeništarci izveli su scenski prikaz „Oče, budi volja tvoja" o bl. Miroslavu Bulešiću pod redateljskim vodstvom Silvije Bukulin.

Sjemeništarci su prikazali život Bulešića od njegove obiteljske kuće s petero djece do mučeničke smrti 1947. godine, kada se zbog krizme sukobio s komunistima u Buzetu, koji su mu prerezali vrat. Blaženik je od 2013. godine.

Nakon predstave okupljenima se obratio mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić koji je pohodio sjemenište jer ga pohađaju mladići iz Mostarsko-duvanjske biskupije. Čestitao im je kako su lijepo, doživljajno prikazali veličanstveni mučenički život bl. Bulešića.

- Neka vas je sedmorica, ali neka ste pravi đakoni koji ste izabrani po kriterijima apostolskim. Nije kvantiteta koja čini, nego kvaliteta. Dvanaest apostola udarilo je na sto milijuna stanovnika Rimskog Carstva - ali s Božjim duhom, s Božjom riječju, s Božjom porukom, uime Boga. Oni su pošli uime Božje. Neka vam pomogne don Miroslav svojim primjerom, svojom riječju i zagovorom na putu prema svećeništvu. Neka Merz i Bulešić svima nama pomognu, da u hrvatskom narodu bude proglašeno što više blaženih i svetih. Imamo ih mi puno u nebesima, ali neka budu i na oltaru, da im se molimo za zagovor kod Boga, rekao je mons. Perić.

Don Roland Jelić, rektor sjemeništa Zmajević, rekao je da se kroz taj prikaz mogu proživjeti trenuci koje je Crkva prolazila u komunizmu i patnje krvave borbe Crkve za Krista. Među nazočnima na akademiji, obiteljima i prijateljima sjemeništaraca, pozdravio je i ravnatelje škola koje pohađaju sjemeništarci: Poljoprivredno-prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića (Jelena Gulan), Strukovne škole Vice Vlatkovića (Tihomir Tomčić) i Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar (don Ante Sorić).