Mjesec studeni u Kino Zoni protekao je uz pomno probrane domaće naslove i one iz programa "ZFF putuje", a održalo se i nezaboravno predavanje prekaljenog filmskog meštra Vlade Ercegovića iz splitske kinoteke "Zlatna Vrata", odnosno okrugli stol sa eminentinim djelatnicima hrvatske kinematografije na temu razvoja publike.

U petak, 6. prosinca stiže nam tako famozni signore "bunga bunga" iliti "Silvio" (u originalu "Loro"), biografska drama o kontroverznom talijanskom političaru Silviu Berlusconiju. Režiju filma potpisuje jedan od ponajboljih redatelja današnjice, proslavljeni i višestruko nagrađivani Paolo Sorrentino, dok naslovnu ulogu tumači njegov "kućni" glumac Toni Servillo. Sorrentinova verzija Berlusconijeva života je spoj istinitih događaja, ali i redateljeve mašte. Očekuju vas političke zakulisne igre, nepoznati detalji iz privatnog života, ozloglašene razuzdane zabave, razmentno bogatstvo, dekadencija...

Već tri dana kasnije, točnije u ponedjeljak, 9. prosinca i utorak, 10. prosinca održat će se mini ciklus hispanskog filma u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj i Odjelom za hispanistiku Sveuličišta u Zadru, u sklopu kojeg će biti prikazane hvaljene drame "Julia ist" i "Pa negre". Ulaz na ove dvije projekcije je besplatan, a oba filma imaju engleske titlove.

Za sam kraj ovogodišnjeg izdanja Kino Zone, organizatori nam u petak, 13. prosinca dovode jedan klasik. Riječ je naime o SF hororu "Alien" velikog Ridleya Scotta koji je ove godine napunio okruglih 40 godina od svojeg premijernog prikazivanja. Ovom prilikom nas očekuje u Zadru nikad prikazana redateljska verzija filma, pravi spektakl i jedinstvena prilika gledanja ovog nezaboravnog žanrovskog klasika na velikom platnu.