U četvrtak, 5. prosinca u Koncertnoj dvorani braće Bersa Kneževe palače s početkom u 20 sati koncert će održati pijanist Matija Dedić.

Već znamo da je na međunarodnoj je jazz-sceni ostvario je zavidnu karijeru. Znamo i da je njegov rad, ukorijenjen u jazzu, prošaran intrigantnim i smjelim iskoracima koje njegov opus čine eklektičnim. Prije nekoliko godina snimio je album Kontesa na kojem je interpretirao djela hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Na ovom će koncertu, na inicijativu Koncertnog ureda Zadar, interpretirati djela Blagoja Berse.

Bersijada, ciklus Koncertnog ureda Zadar koji je započeo 2013. godine, Bersinu glazbu promovira na svim razinama - od učenika i profesora do profesionalnih glazbenika. Bersijada je uspješno predstavljena i u inozemstvu: 2018. godine, uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova održani su koncerti Zagrebačkoga gitarističkog kvarteta u Irskoj (Dublin, Galway) te Beču, gdje se ansamblu pridružio zadarski glumac Duško Modrinić koji je čitao ulomke Bersina dnevnika.

Cijena ulaznice je 60 kn, a možete ju kupiti od sutra, 3. prosinca na Info-pultu Kneževe palače radnim danom od 11 do 13 i od 18 do 20 te subotom od 11 do 13 sati., kao i ispred koncertnog prostora sat vremena prije održavanja koncerta. Online prodaja dostupna na linku.