Nakon rasprodane projekcije filma Tusta, Kino Zona i ovaj petak sprema filmsku poslasticu u vidu projekcije filma Teret.

Pod redateljskom palicom Ognjena Glavonića, Teret je temeljen na istinitoj priči koju je obradio u forenzičkom dokumentarnom filmu Dubina dva. Film je premijerno prikazan u programu Filmskog festivala u Cannesu - 15 dana autora 2018., dok je glavni glumac Leon Lučev dobio nagradu Srce Sarajeva 2018. godine.

Radnja filma je smještena u vrijeme NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. godine kada Vlada (Leon Lučev) radi kao vozač kamiona te ima zadatak prevesti tajanstveni teret od Kosova do Beograda kroz napušteno, nepoznato i ratom opustošeno područje. Kad napokon obavi posao, zna da se mora vratiti kući i suočiti sa posljedicama svojih djela.
Teret nosimo u petak, 29. studenoga na već standardnom mjestu Kino Zone u Koncertnoj dvorani Kneževe palače s početkom u 20 h. Ulaznice možete kupiti u uredu Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) svakim radnim danom od 8 - 14 sati, te na mjestu prikazivanja od 19.15 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra.