U povodu Dana Arheološkog muzeja Zadar, koji se obilježava 30. studenoga, priredili smo prigodan program. Ove godine kroz prezentaciju predstavit će se najmlađi djelatnici, a kroz radionicu i vodstvo oni s najviše iskustva.

Kroz prezentaciju "Gdje smo bili, što smo radili?" (petak, 29. studenoga 2019. u 12 sati) pripravnici, kustosi i dokumentarist će, na primjerima svojih zaduženja, koja su imali tijekom pripravničkog staža, pokazati što sve radi kustos, u ovom slučaju arheolog kopnenog i podvodnog odjela, u i izvan Muzeja, te što radi muzejski dokumentarist i u kolikoj mjeri je njegov rad povezan s radom kustosa.

U subotu 30. studenoga 2019. u 10:30 sati kroz radionicu "Pronađi dio, otkrij cjelinu" Zvonko Govorčin, muzejski crtač i preparator, će otkriti koje sve podatke jedan mali ulomak posude može nositi te kako se na osnovi njega u crtežu može rekonstruirati cijela posuda. Radionica je prilagođena i za najmanje uzraste.

U 17 sati istog dana kroz stalni postav Arheološkoga muzeja Zadar, od prapovijesti do srednjega vijeka, i ove godine posjetitelje će stručno provesti Radomir (Miro) Jurić. Ulaz u Arheološki muzej, Muzej ninskih starina i crkvu sv. Donata biti će slobodan.