Ovog utorka, 26. studenog u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače od 13 sati, organizira se okrugli stol na temu Izazovi razvoja publike.

U vječnoj misiji popularizacije svjetske i domaće nezavisne filmske produkcije, unaprjeđenja kritičkog promišljanja filma i aktivacije publike boreći se istovremeno s globalnim trendom asocijalnosti, on-line platformi za gledanje filmova te „fast food" blockbusterima nezavisna kina moraju sustavno promišljati i planirati načine privlačenja publike. 

Razvoj publike usmjeren je na kreiranje dugoročnih procesa koji će podići razinu aktivnoga sudjelovanja u kulturi i umjetnosti, učiniti ih dostupnijima prepoznajući različitost potreba publike, njezinih socijalnih i ekonomskih iskustava te dob potencijalnih korisnika.

Za okruglim stolom okupiti će se eminentni dionici hrvatske filmske industrije:

• Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra
• Alen Munitić, direktor Kino Mreže
• Slobodanka Mišković, ravnateljica riječkog Art kina Croatia
• Igor Rakonić, direktor Vukovar film festivala
• Vlado Ercegović, voditelj programa splitskih Zlatnih vrata
• Katarina Crnčić, voditelj programa za djecu i mlade Zagreb film festivala

Prisutnima će se u ime organizatora obratiti voditelj „Kino Zone" g. Andrej Fric, pročelnica Odjela za kulturu i šport Grada Zadra gđa. Dina Bušić, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar gđa. Melita Ivković, a razgovor moderira doc. dr. sc. Mario Županović, umjetnički savjetnik „Kino Zone".

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra.