Danas se u Kulturnom centru Travno u Zagrebu održava deseti Festival malih plesnih formi na kojem će sudjelovati i Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zadra.

Mlade plesačice s Odsjeka za klasični balet izvesti će koreografiju nastavnice Sanje Petrovski na glazbu Giacoma Rossinia nazvanu Pas de chat. Festival organizira Udruga Ples i dijete - daCi Hrvatska uz potporu zagrebačkog ureda za kulturu. Osnivači Udruge su Škola suvremenog plesa Ane Maletić, Zagrebačko kazalište mladih i poliklinika SUVAG iz Zagreba.

Plesni odjel od samog početka surađuje u radu ove Udruge koja ima članice po cijelome svijetu gdje nastoji omogućiti djeci i mladima da dožive ples kao kreatori, izvođači i gledatelji, zalaže se za očuvanje kulturnog nasljeđa razvijanjem svijesti o njegovoj sociološkoj i kulturološkoj različitosti, te omogućuje međunarodne kontakte i suradnju kroz projekte i istraživanjima svih vidova plesa za djecu i mladež.

DaCi Festival nema natjecateljski karakter, dobna granica je 18 godina, a sudjelovat će oko 200 djece. Drugi dan trajanja Festivala održat će se u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, plesne radionice za sudionike Festivala koje će voditi Tamara Savičević, Jelena Mučnjak, Ana Jurić i Martina Bedić.