U okviru investicijskih fondova Ministarstva kulture priveden je kraju veliki projekt preuređenja, odnosno uređenja novih prostora za rad restauratorsko-konzervatorske radionice i knjigovežnice Državnog arhiva u Zadru.

- Ovi prostori su "ambulanta" Državnog arhiva jer se u njima stari dokumenti vraćaju u život. Godine 1945. ondašnji ravnatelj Arhiva, Ive Ostojić, prilikom traženja zapošljavanja stručnjaka za restauriranje gradiva rekao je kako su oni potrebni za "liječenje i konzerviranje knjiga i isprava". Poslovi na restauriranju gradiva započeli su 60-ih godina, a neki od strojeva i opreme, poput knjigoveške preše, nalaze se i danas ovdje. U podrumskim prostorima radnici nisu našli adekvatan prostor za kvalitetan rad niti za manipulaciju gradivom. Danas se možemo pohvaliti da imamo odličan prostor povezan sa spremištem, rekao je ravnatelj Ante Gverić, istaknuvši kako će se iduće godine nabaviti novi strojevi i oprema koje će također velikim dijelom financirati Ministarstvo kulture.

Ovom se prilikom otvorila i prigodna izložba „Plakati konzervatorsko-restauratorskih radova u sedam državnih arhiva" koju je priredio Hrvatski državni arhiv, koju su predstavili Andreja Dragojević i Jurica Badžoka. Izložba se sastoji od 13 plakata, odnosno studija slučaja sa stručnim temama konzervatorsko-restauratorskih radova i istražnih radova na arhivskom i knjižnom gradivu koji su se provodili u konzervatorsko-restauratorskim odjelima državnih arhiva.