U četvrtak u Edukativnoj dvorani Kneževe palače održat će se okrugli stol uz izložbu Kostimografija iz predstave Alisa i bijeli zec. Okrugli stol počinje u 17:00 sati, a očekivano trajanje je do 18:30 sati.

Gosti su: Mario Županović (film), Ana Županović (književnost), Marija Šarić Ban (kazalište i likovna umjetnost), Irena Marušić Baković (likovna umjetnost, slikarstvo u edukaciji), Lucija Sekula (muzejska pedagoginja).

Okrugli stol je namijenjen učenicima i studentima, profesorima, te svim zainteresiranim za likovnu i kazališnu umjetnost i široj javnosti. Zamišljen je kao Luda čajanka pa će se uz čaj i kolačiće voditi razgovor o sljedećim pitanjima:

Kako nastaje kostimografija za predstavu od ideje do realizacije? Što se događa sa kostimima, scenografijom i rekvizitima kad predstava više ne živi u kazalištu? Da li kostim u tom izmjenjenom obliku nalazi mjesto u muzejskim zbirkama i muzejima kao izložak? Važnost suradnje školskih i muzejskih institucija? Književna tema, likovna i scenska umjetnost u razvoju kreativnosti?

Osim okruglog stola, u organizaciji OŠ Zadarski otoci, a u sklopu projekta Muzej u školi, u 11.00 sati u Samostanu Sv. Frane, Zadar, održat će se peta po redu „Čestitka voljenom gradu", nastup DFS Donatići i izložba na temu „Zadar u mreži mira".