U nedjelju, 23. studenog u 20 sati u Koncertnoj dvorani Kneževe palače možete pogledati biografski dokumentarac o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene, čovjeku koji je prerastao glazbu i postao simbolom slobodnog mišljenja i zdravog razuma. Dugometražni dokumentarac Tusta približava nas životu Branka Črnca Tuste, frontmana legendarnog punk-rock benda KUD Idijoti iz Pule. Kroz arhivske materijale i intervjue s gitaristom Sašom Milovanovićem Verudom, basistom Nenadom Marjanovićem Fricom, bubnjarem Diegom Bosuscom Pticom, te kolegama i suvremenicima... 

Drugi čin ove specifične rock and roll priče posvećen je ograničenom djelovanju benda i zabranama koje su doživljavali uslijed rata i nacionalističkog ozračja u Hrvatskoj. Nepoljuljanih ideala i beskompromisnog stava, Tusta i KUD Idijoti bili su prvi hrvatski bend koji je nastupio u Srbiji nakon raspada SFRJ. 

Konačno, u finalnom segmentu filma, redatelj Andrej Korovljev fokusira se na posljednje godine i prerani kraj Tustinog života kada otkrivamo njegovu manje poznatu, intimnu, ljudsku dimenziju bez koje ne bi mogao steći takav društveni značaj.

Karte, kao i do sad, možete kupiti u uredu Zajednice udruga Centar nezavisne kulture, Zrinsko frankopanska 3 (preko puta pošte na Relji) svakim radnim danom do 14 h, te na dan projekcije od 18.15. u Kneževoj palači.