Bogat glazbeni tjedan, kako je to najavljeno iz Koncertnog ureda Zadar, počet će u srijedu koncertom profesora Glazbene škole Blagoje Bersa, nastavlja se dan poslije plesnom večeri Tango - Milonga a glavni događaj je u petak kad će u katedrali sv. Stošije izvesti Suppèova Missa Dalmatica.

Taj koncert je dobio podršku Zadarske nadbiskupije te je uvršten i u njihov program Krševanovih dana kršćanske kulture. Nastupa muški Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Vetona Marevcija, te solisti: tenor Domagoj Dorotić, bariton Ljubomir Puškarić i bas Siniša Štork, a na orguljama je mlada Zadranka Tea Kulaš. Missom Dalmaticom Franz von Suppè je zadužio sakralnu glazbu 19. stoljeća.

U sklopu ciklusa Bersa, profesori Glazbene škole daruju svoj koncert za Za Dar, a povodom Dana Grada u srijedu u 19 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta

Na koncertu profesora GŠ Blagoje Bersa nastupit će:

Glasovir: Nebojša Lakić, Aneta Rudić, Ivana Skroče, Tomislava Stella, Martina Stipčević Petani, Ivan Štorić, Zrinka Tomašić

Gitara: Božena Lukin, Hrvoje Šteko, Ivan Vihar

Kontrabas: Josip Marcelić

Flauta: Ana Lakić

Klarinet i saksofon: Željko Andrić

Truba: Dražen Habuš

Violončelo: Lidija Ledinić

Klasični balet izvest će Sanja Petrovski koja će ove godine napokon dobiti i  javno priznanje Grada Zadra.

 

Glazba hrvatskoga skladatelja Blagoja Berse, koji je dio svojega života proveo u Zadru, u zadarskim je kulturnim krugovima doživjela pravu renesansu. Ciklus koncerata Bersa, nazvan prema jednome od najvažnijih hrvatskih skladatelja, čije ime nosi zadarska glazbena škola, omogućili su profesorima i učenicima Škole predstavljanje široj javnosti.