Nakon sinoćnje premijere Vlaka u snijegu, ta će se najnovija produkcija Kazališta lutaka u nedjelju naći u redovnom programu.

Prvo kazališno uprizorenje poznate priče Mate Lovraka iz 1933. godine i kultnog filma na kojem su odrastale generacije, napravio je Dražen Ferenčina uz surežiju Vjere Vidov.
U standardima lutkarskog izričaja, ta je priča dobro ispričana na sceni na kojoj je možda najlošije rješenje bio sam nanos snijeg u kojem je zapeo vlak s djecom. Uz pomoć sjajnih lutaka koje je izradio Robert Košta kao i scenografije, glumci, koje je obukla Anita Goreta, vjerno su prenijeli doživljaj i duh jednog vremena. Starijima u publici jako blizak i nostalgičan, a hoće li djeca novih generacija znati prepoznati poruke zajedništva, solidarnosti, požrtvovnosti, odgovornosti ... vrijeme će vrednovati ovaj kazališni projekt. Jedno je sigurno: vidjet će  na sceni vožnju vlakom, odnosno željeznicu kojeg je malo tko imao priliku vidjeti uživo.

U predstavi sudjeluju Jure Aras u dvostrukoj ulozi, dok je glavna pripala Dominiku Karakašiću koji je i svojim podrijetlom bio uvjerljiv u ulozi Ljubana. Uz mladog glumca, također Slavonca Gabrijela Perića, u Vlaku u snijegu dominirale su glumice: Sanja Zalović, Irena Bausović Tomljanović, Gabrijela Meštrović Maštruko te Tamara Šoletić koja je s Vlakom u snijegu obilježila 30. godišnjicu glumačke karijere.