U subotu, 16. studenog održat će se jedanaesta po redu Noć kazališta. U ovogodišnjoj manifestaciji HNK Zadar sudjeluje s dva programa.

U 20 sati pogledajte hvaljenu predstavu HNK Zadar, "Lice" Aleksandra Galina u režiji Zorana Mužića. Predstava je premijerno izvedena 16. travnja 2019. uz odlične reakcije publike i medija.

„Lice" je priča o čovjeku koji se podvrgava plastičnoj operaciji kako bi se spasio i preživio. Promijenivši lice i svoj kompletan život, on mijenja i ženu. Nakon nekog vremena gorko zažali zbog svojih postupaka i ponovno se za pomoć obraća svojoj kirurginji.

„Lice" je drama o životu suvremenih Rusa i ruskoj stvarnosti. Potreba za promjenom postoji, ali kakvom? Uz koju cijenu i pod čijom maskom? Neka nova lica i nečije nove kopije nastaju kao posljedica problema s kojima se postojeće društvo ne može nositi. Šaroliko društvo sastavljeno od tajkuna, intelektualaca, elite... Rezultat je gubitak identiteta.

U 23 sata koncert će održati SARA & JAPPA, Željko Brodarić Jappa i Sara Brodarić, otac i kći koji će izvesti pomno odabrane jazz klasike u repertoaru pod nazivom „Jazz Winter Wonderland". Svoje nastupe temelje na intimnim vokalnim interpretacijama jazz klasika prošlog stoljeća uz akustičnu gitaru. Riječ je o jazz standardima koje su popularizirali broadwayski i hollywoodski mjuzikli, te u svojim verzijama obradili Peggy Lee, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Etta James, Tony Bennett, Frank Sinatra i drugi legendarni izvođači tog žanra. 

Iza sebe imaju niz zapaženih nastupa, među kojima valja istaknuti rasprodane solističke koncerte "Split at Night Jazz" 2018-e i ovogodišnji Split at Night Jazz Festival u podrumima Dioklecijanove palače, kojeg su ujedno i organizatori, rasprodane nastupe u dvorani Gradskog kazališta lutaka Split, pod nazivom "Jazz Winter Wonderland", te "My Jazzy Valentine" 2017., 2018. i 2019. godine u sklopu festivala "Jazz u veljači" i "JazZima!". Gostovanjem u splitskom HNK, te koncertima u zadarskom HNK, dubrovačkom Kazalištu Marina Držića i gostovanjima na manifestacijama "Festival Soli Ston" i "Konavle pod zvijezdama" dodatno su potvrdili kvalitetu svojih nastupa.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 10,00 kuna (predstava - 10,00 kn/koncert/10,00 kn) su u prodaji na blagajni HNK Zadar (radnim danom: 11-13 sati, 18-20 sati). U subotu blagajna iznimno radi od 11 do 13 te od 19 do 20 i od 22 do 23 sati.