U sklopu programa obilježavanja Dana grada Zadra Arheološki muzej Zadar priređuje predavanje i radionicu Izrada i pečenje keramike na neolitički način, u četvrtak, 14. studenoga 2019., u 15 i 16.30 sati u Arheološkom muzeju Zadar.

Kroz radionicu i predavanje dr. sc. Romuald Zlatunić, viši kustos Arheološkog muzeja Istre, predstavit će tehnološki proces nastanka i pečenja keramičkih posuda prema originalima nastalim u neolitičkom razdoblju Istre.

Program obilježavanja Dana grada Zadra nastavlja se 22. studenoga kada će biti organiziran slobodan ulaz u Arheološki muzej uz stručna vodstva za školske grupe. Slobodan ulaz u Muzej za sve zainteresirane biti će i 23. i 24. studenoga. Uz razgled stalnoga postava Arheološkoga muzeja Zadar posjetitelji će moći razgledati i tekuću izložbu Krajolici i spomenici zadarskog područja krajem 19. i početkom 20. st. u istraživanjima prof. dr. Luke Jelića.

Na sam Dan grada Zadra 24. studenoga biti će organiziran slobodan ulaz i u crkvu sv. Donata od 9 do 15 sati, a u 10:30 kroz crkvu vodi prof. dr. sc. Pavuša Vežić.

Skupne posjete za stručno vodstvo i radionicu potrebno je unaprijed najaviti.