Prvih nekoliko tjedana u "Kino Zoni" moglo se uživati uz najbolje recentne domaće naslove, a ovog vikenda organizatori su se pobrinuli da u goste konačno stignu najsvježiji filmovi iz selekcije ovogodišnjeg, još uvijek aktualnog "Zagreb Film Festivala".

U subotu 16.11. u koncertnoj dvorani "Kneževe Palače" prikazuje se film koji je službeno otvorio 17. izdanje spomenutog ZFF-a, a riječ je o komičnoj drami "Alice i gradonačelnik". Priča je to koja prati dugogodišnjeg gradonačelnika Lyona (tumači ga veteran Fabrice Luchini) koji zapada u egzistencijalnu krizu i gubi prepoznatljivi žar koji ga je krasio tijekom dugogodišnje političke karijere. Članovi njegova ureda odluče stoga angažirati mladu filozofkinju Alice (Anaïs Demoustier) kako bi mu napisala motivirajuće govore i na taj način ga pokušala trgnuti iz letargije. To se na neočekivan način i dogodi i Alice iznenada postaje svojevrsna gradonačelnikova muza. Film je na ovogodišnjem festivalu u Cannesu dobio posebno priznanje i već ta spoznaja bi trebala biti sasvim dovoljna preporuka.

Već dan kasnije, točnije, 17.11. na istom mjestu, u isto vrijeme (20 sati) stiže film "Mlijeko" proslavljenog islandskog redatelja Grímura Hákonarsona. U ovoj priči putujemo u svijet mljekarskih farmi i zadruga koje čine savršen paravan za malverzacije i izrabljivanje sirotih farmera. Glavni lik je Inga (Arndís Hrönn Egilsdóttir), žena koja nakon smrti supruga odluči raskrinkati sve prljave poslove koje se obavljaju iz kulisa zadruge, a to je dakako stvori velike probleme.
Hákonarson se nakon nagrađivanih "Ovnova" vraća s još jednom snažno dramom koja svojom univerzalnom pričom i snažnim ženskim likom definitivno potvrđuje kako imamo još jednog zapaženog redatelja čiji svaki film valja popratiti s velikom dozom respekta.

- Sve u svemu, u sklopu programa "ZFF putuje" u Zadar stižu dva zanimljiva naslova koji se paralelno prikazuju i na samom festivalu i možemo s veseljem ustvrditi kako u "Kino Zoni" nema zime za filmove! Nemojte dopustiti da vas ovo kišovito vrijeme prikuje za naslonjače već svi trk ovog vikenda u Kneževu palaču, fešta od filma vas spremno očekuje, poručuju organizatori.